Samenwerkingsverband van twentse lokale omroepen


Slider

Laatste Updates

Sander Dekker opent Newsroom Enschede

Twitter

rmcnl
: RT : Lees ook eerdere interviews over journalistieke samenwerking in de regio http://t.co/KxRI9KEMIb en http://t.c…


rmc_twente
: RT : Lees ook eerdere interviews over journalistieke samenwerking in de regio http://t.co/KxRI9KEMIb en http://t.c…


rmc_twente
: Vanavond in heel #Twente op jouw lokale TV: 18u Nieuws + #Zomerse50 2014 met @jannesonline - elk uur herhaling #1TwenteLaatst Gewijzigd Juni 2015 | 1.907 keer bekeken

Sander Dekker opent Newsroom Enschede

Staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap komt maandag 15 juni naar Enschede om de Newsroom Enschede te openen. Hij doet dat samen met Commissaris van de Koning Ank Bijleveld. De Newsroom is de gezamenlijke redactievloer van TV Enschede FM en de stadsredactie van de TC Tubantia.

Beide redacties zitten sinds november vorig jaar bij elkaar in een pand aan de Roomweg. Tot nu toe werden er vooral projecten samen gedaan, zoals 053 Zoekt burgemeester (m/v). De opening van de Newsroom is de aftrap voor een nog nauwere samenwerking tussen de beide nieuwsredacties, waarbij ook bij het dagelijkse nieuws intensief samengewerkt wordt. Deze vorm van samenwerking tussen een regionaal dagblad en een lokale omroep is uniek in Nederland. Staatssecretaris Dekker en commissaris Bijleveld willen zich maandag tijdens hun bezoek laten informeren over de samenwerking tussen de beide media-organisaties, over de excellente opleidingsmogelijkheden en over 1Twente, het samenwerkingsverband tussen de lokale omroepen in Twente.

Samenwerkingsverband van Twentse lokale omroepen